Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Δήλωση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπέιρωσης στο Δήμο Αχαρνών



Τη Δευτέρα 28 Γενάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών κατατέθηκε απαράδεκτο ψήφισμα από τον Στάθη Τοπαλίδη, μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο της σημερινής Δημοτικής Αρχής και γνωστό για τη συμμετοχή του σε συγκεντρώσεις της φασιστικής Χρυσής Αυγής, το οποίο αποκαλούσε ανεπιθύμητους στο Δήμο Αχαρνών τους βουλευτές που υπερψήφισαν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Το ψήφισμα υπερψηφίστηκε από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων, ενώ «παρών» ψήφισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν ήταν παρόντες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε βέβαια είχαν ενημερωθεί ότι στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης υπήρχε ως θέμα το συγκεκριμένο ψήφισμα.

Οφείλουμε να πούμε τα εξής:

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις μέσα στο Κοινοβούλιο (πλην του ΚΚΕ), είτε ψήφισαν ναι στη συμφωνία είτε ψήφισαν όχι, δεν έβγαλαν άχνα για την ουσία της συμφωνίας που ελιναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Αμερικάνων, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή.

Το ίδιο δυστυχώς ισχύει και με τις δημοτικές παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών. Άλλωστε, κανένας τους δεν είπε κουβέντα, για τα πανηγύρια του Αμερικάνου Πρέσβη στην Ελλάδα, της Μέρκελ, του ΓΓ του ΝΑΤΟ και όλων των λοιπών κορακιών του ιμπεριαλισμού.

Ο λαός θυμάται την κυβέρνηση να δηλώνει με περηφάνια στο Λευκό Οίκο για το «διαβολικά καλό Τράμπ» και τα διάφορα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής να πανηγυρίζουν για την εκλογή Τράμπ στις ΗΠΑ.

Ας σταματήσουν λοιπόν οι μεν να το παίζουν αντιφασίστες και οι άλλοι  παλληκαράδες.

Το ΚΚΕ ψήφισε ΟΧΙ στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, ΟΧΙ στα σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-ΕΕ, είπε όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό.
Αυτή τη γραμμή παλεύουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ όλα αυτά χρονιά, αταλάντευτα και χωρίς υπεκφυγές.

Το ζητούμενο είναι ο λαός να τους απομονώσει όλους, με την πάλη του και την ψήφο του.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Βασίλης Τοπαλλιανίδης
Παναγιώτα Αγγελοπούλου